Salade met komkommer, walnoot en granaatappel

Eenvoudig te maken, maar lekker fris, zoet en knapperig. Recept komt uit een Turks kookboek, Istanbul, met hier en daar een kleine aanpassing…

Ingrediënten

  • 400 gram komkommer
  • 1 tl zout
  • 150 gram walnoten, grof gehakt
  • de pitjes van een have granaatappel
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  •  1 el verse dille fijn gehakt (eigen toevoeging)
  • Eigenlijk ook nog 1 teen knoflook en biber maar deze laat ik weg

Bereidingswijze:

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten. Snijd de komkommer in plakjes en schep er de gehakte walnoten, zout, dille en granaatappel pitjes door. Meng de olijfolie en citroensap (voeg eventueel knoflook toe) en schep de dressing door de salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *