Hummus van Yvette

Hummus is tegenwoordig overal, maar dit is volgens mij het beste recept. Het recept is alweer van Yvette van Boven… Let op, je moet de avond van te voren beginnen met het weken van de kikkererwten

Ingrediënten:

  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 1/2 eetlepel en 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 dl thanina
  • 1 teen knoflook
  • 2 el sap van een citroen
  • zout
  • half bosje gladde peterselie
  • fris groen olijfolie

Bereidingswijze:

De avond van te voren gaan de kikkererwten in een ruime kom, met heet water en een 1/2 eetlepel bakpoeder. Zorg dat de kikkererwten ruim onder water staan laat een nachtje of 12 uur staan.

Giet de kikkererwten af en spoel ze goed. Doe ze in een pan en zet ze ruim onder water, breng aan de kook met 1/2 theelepel bakpoeder. Laat de kikkererwten 2- 3 uur koken met de deksel half op de pan totdat ze helemaal zacht zijn. Giet ze af, spoel ze na en laat helemaal afkoelen.

Pureer de kikkererwten in een keukenmachine met een deel van de thanina, knoflook, citroensap en zout en maal dit tot een gladde massa. Dan de peterselie met 1 dl water in een hoge maatbeker doen en de peterselie fijnmalen met een staafmixer. Laat de kikkererwten weer draaien en voeg steeds en eetlepel peterseliewater toe tot het een heel smeuïge massa is geworden. Maak lekker op smaak met zout, citroensap en thahina. De hummus kan in een mooi schaaltje, besprenkel met een scheutje olijfolie. Lekker bij brood of als dip.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *