Pompoensoep

foto

Ingrediënten:

  • 1 kleine oranje pompoen
  • 2 winterwortels
  • 2 uien
  • 1 fles tomaten passata (ik gebruik naturel)
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 blaadjes laurier
  • chili flakes
  • crème-frais
  • nootmuskaat
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes. Snipper de uien en snijd de wortels in plakjes.
  • Fruit de uien aan in de olijfolie, hier mogen de chili flakes bij en daarna de pompoen en wortel.
  • Schenk de tomaten passata erbij en zoveel water tot alles onder staat. Hierbij mogen de bouillonblokjes en laurierblaadjes. Kook dit tot de pompoen helemaal zacht is.
  • Verwijder de laurier en pureer alles met de staafmixer (voorzichtig want de soep is heel heet) Maak de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel extra chili.
  • serveer met een flinke dot crème-frais. Lekker met bruinbrood en roomboter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *