Ingrediënten:
- 1 kleine oranje pompoen
- 2 winterwortels
- 2 uien
- 1 fles tomaten passata (ik gebruik naturel)
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 blaadjes laurier
- chili flakes
- crème-frais
- nootmuskaat
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Snijd de pompoen in blokjes. Snipper de uien en snijd de wortels in plakjes.
- Fruit de uien aan in de olijfolie, hier mogen de chili flakes bij en daarna de pompoen en wortel.
- Schenk de tomaten passata erbij en zoveel water tot alles onder staat. Hierbij mogen de bouillonblokjes en laurierblaadjes. Kook dit tot de pompoen helemaal zacht is.
- Verwijder de laurier en pureer alles met de staafmixer (voorzichtig want de soep is heel heet) Maak de soep op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel extra chili.
- serveer met een flinke dot crème-frais. Lekker met bruinbrood en roomboter