Appelplaatkoek

foto

Een echte calorieën knaller, maar wel lekker… Uit dit recept haal je makkelijk 20 stukjes.

Ingrediënten:

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 350 gram bruine basterdsuiker
  • 250 gram havermout
  • snufje zout
  • 400 gram roomboter
  • 8 appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 citroen
  • kaneel
  • hazelnoten
  • walnoten
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze:

  • meng in een kom de droge ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, bruine suiker, havermout en snufje zout. Smelt de boter op een lage temperatuur.
  • Schil de appels, verwijder de kroost en snijd de appels in dunne plakjes. Hierbij mag het citroensap, rozijnen en kaneel.
  • Als de boter gesmolten is schenk je deze bij de droge ingrediënten en roer door met een vork! Het is de bedoeling dat je allemaal kruimels krijgt.
  • bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe 2/3 van het kruimeldeeg hierin, verdeel over het hele bakblik en druk dit aan. Daarna mag hier het appelmengsel op, beetje aandrukken. Hak de walnoten en hazelnoten grof en verdeel deze over de appels. Het amandelschaafsel mag door het kruimeldeeg dat nog over is, de kruimels over de koek verdelen.
  • Bak de koek voor ongeveer 1 uur op 160 graden (hete lucht oven)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *