Pasta met gerookte zalm en verse spinazie

foto

Ingrediënten:

  • linguine (of een andere pasta)
  • 1 kilo verse spinazie, gewassen en dikke stengels verwijdert.
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram gerookte zalm
  • zongedroogde tomaatjes
  • glaasje droge witte wijn
  • half pakje zachte roomkaas
  • pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  • zet een pan water op voor de pasta. Snipper de sjalotten en fruit deze aan in een grote pan (alle spinazie moet er straks ook nog bij)  Hak de knoflook fijn, deze mag bij de sjalotten.
  • kook de pasta volgens de verpakking.
  • De spinazie mag bij de sjalotten, het vuur mag nu hoger zodat het vocht kan verdampen. Als er na het slinken van de spinazie veel vocht over blijft kun je dit er af scheppen. De pan afblussen met de witte wijn en dan de roomkaas er bij doen. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en doe deze erbij, het vuur mag nu uit . Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  • pasta afschudden en bij het spinaziemengsel doen, de zalm er bij en dan rustig omscheppen. Garneren met geroosterde pijnboompitjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *