Witlofsalade met gebakken piepers en kip

foto

Heel simpel, maar wel een lekkere combinatie!

Ingrediënten voor 2:

  • 4 stronkjes witlof
  • 1 appel
  • 1 hand gepelde walnoten
  • bieslook
  • slasaus
  • 4 aardappels
  • 2 lekkere stukjes kip
  • margarine
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  • Was (evt schil) de aardappels en snijd ze in plakjes. Smelt wat margarine in een ruime koekenpan, doe de aardappels erbij. Dan mag er een deksel op (of aluminiumfolie als je geen passende deksel hebt) en bak dit zo op laag vuur bijna gaar, ongeveer 10 min. Daarna mogen ze nog ongeveer 10 minuten bakken zonder deksel zodat ze lekker bruin worden.
  • Kruid bak de kip zoals je gewend bent.
  • Snijd de witlof in vieren, verwijder de harde kern en snijd de witlof dun. De appel mag in kleine blokjes, snipper de bieslook en alles mag in een ruime kom. Hierbij mag een scheut slasaus naar smaak en dan even alles mengen. Hak de noten grof en strooi deze over de salade.
  • Als de aardappels klaar zijn op smaak maken met zout en peper. alles klaar… opscheppen maar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *