Kruidige appeltaart

foto

Nu met foto, Andrea bedankt!

Ingrediënten:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 160 gram  witte basterd suiker
  • 200 gram roomboter
  • 1 kilo appels
  • 1 flinke hand rozijnen
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1el kaneel
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • walnoten, hazelnoten, amandelen en pistachenoten
  • 1 citroen
  • 1 ei los geklopt

Bereidingswijze:

  • Snijd de abrikozen in kleine blokjes en wel deze met de rozijnen in warm water. kneed van het zelfrijzend bakmeel, suiker, boter en de helft van het ei een mooi deeg en laat dit rusten in de koelkast.
  • verwarm de oven voor op 170 graden, rooster de noten hierin tot ze goudbruin zijn, laat deze dan afkoelen. Schild de appels en snijd ze in plakjes. Voeg het sap van de citroen, de speculaaskruiden, kaneel, rozijnen, vanillesuiker en rozijnen toe en roer alles door. Hak de noten grof en meng deze ook door de appels.
  • Haal het deeg uit de koelkast en bekleed een grote springvorm met 2/3 van het deeg. Schep het appelmengsel hierin en maak van het overige deeg een rasterwerkje boven op de appeltaart. Bestrijk dit met het eimengsel.
  • Bak de taart 75 minuten, tot hij gaar en lichtbruin is. Als je je graag hebt dat de taart glanst kun je hem bestrijken met wat warme abrikozenjam.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *