Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- 2 bouillonblokjes kip
- 1 stukje verse gember
- chilipeper (vers of gedroogd) naar smaak
- flinke scheut sojasaus
- 1 bakje Shi Take paddenstoelen
- 400 gram diverse groente, bijvoorbeeld: peultjes, paksoi en taugé
- verse koriander
- 125 gram noedels
- sap van een halve citroen
- 1 eetlepel gefrituurde uitjes
Bereidingswijze:
- Breng in een ruime pan 1liter water aan de kook met de bouillonblokjes, flinke scheut sojasaus en het stukje gember en de chili. Kook hierin de kipfilet in 10 tot 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de groente en de Shi Take paddenstoelen in nog herkenbare stukken.
- Als de kip gaar in mag je deze uit de bouillon halen en even laten afkoelen. De gember mag er nu ook uit, die kan weg. Nu kunnen de groenten in de soep, eerst de harde groenten en Shi Take, want die hebben en langere kooktijd en daarna de zachte groenten zoals de taugé. Snijd ondertussen de kipfilet in reepjes en hak de koriander fijn.
- De laatste 2 minuten mogen de noedels en de kip erbij. De soep op smaak maken met sojasaus en citroensap en afmaken met de verse koriander en gefrituurde uitjes. Smakelijk eten!