Pasta met tomaat en champignons LSSS

Een van de leukste manieren van koken is toch wel: kijken in de voorraad en dan iets lekkers in elkaar flansen. En soms komt er dan iets uit, wat we vaker terug gaan zien op ons bord. Gisteren had ik er zo een, lekker, snel en super simpel! En het leuke is, ligt er geen tomaat maar bijvoorbeeld wel een prei dan is dat ook lekker. De creme frais is prima te vervangen door een scheutje room of lepel mascarpone. Nog een balletje gehakt in de koelkast kan er ook doorheen, verse kruiden in de tuin, mmmm maakt het alleen nog maar lekkerder!

Ingrediënten (1 persoon)

  • restje pasta
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 lepel crème frais
  • zout en peper
  • beetje olie
  • gedroogde basilicum
  • (Parmezaanse) kaas

Bereidingswijze:

  • kook de pasta
  • snipper ui en knoflook en fruit deze aan in een scheutje olie. Als ze zacht zijn mogen de grof gesneden champignons erbij, bak deze lekker aan. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, deze mogen bij de champignons. Laat dit even lekker pruttelen, crème-frais toevoegen en op smaak brengen met de zout, peper en basilicum.
  • Als de pasta gaar is, deze afschudden en bij de groentesaus doen. Nu lekker opscheppen en nog wat kaas er op raspen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *