Zuid-Tiroler Goulashsoep

foto 1

Geen eigen recept, maar zo lekker dat ik het graag met iedereen deel. Wat is er met dit weer lekkerder dan een stevige warme hartige soep? Het recept komt uit Jamie magazine.

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijdert vruchtvlees in stukjes gesneden.
  • 700 gram soepvlees van het rund / runderschenkel
  • 200 ml bier
  • 1 el mild paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad (essentieel voor de echte goulashsmaak)
  • 1.5 liter runderbouillon
  • scheutje rodewijnazijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 2 el bladpeterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika in 5 minuten zacht.

Voeg de blokjes vlees toe en bak ze al roerend 7-8 minuten mee, of tot ze rondom bruin zijn.

Roer de paprikapoeder en karwijzaad erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg het bier toe en wacht tot het is verdampt. Doe de tomatenpuree en wijnazijn erbij, plus flink wat zout en peper.

Voeg 1 liter runderbouillon toe (de inhoud moet onder staan) roer goed door en doe de deksel op de pan. Laat anderhalf uur stoven op een laag vuur.

Voeg de aardappels en de rest van de bouillon toe en laat nog 30 minuten zachtjes koken. Serveer de soep in komen en strooi de peterselie er op het laatst over. Zelf heb ik er ook een klein kloddertje crème frais ingedaan, lekker fris en romig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.