Courgettesoep

Deze soep is lekker vooraf, maar kan ook heel goed als maaltijd. Dan voeg ik er op het laatst gerookte kipfilet of gerookte zalm aan toe. Erbij serveer ik dan een ciabatta brood met tomaat, pesto en mozzarella uit de oven.

Ingrediënten (6 borden)

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 aardappel
  • 3 kruidenbouillonblokjes
  • klein scheutje olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  • Kook in de waterkoker 1,5 liter water. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze aan in de olijfolie. (Gebruik een grote pan) Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in vieren en dan in plakjes. Als de uien glazig zijn kunnen de courgettes erbij, bak deze zachtjes even mee. Schil ondertussen de aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Schenk zoveel kokend water erbij, tot alles net onder staat. Voeg de aardappel en bouillonblokjes toe en laat de soep 15-20 minuten koken tot de aardappel helemaal zacht is.
  • Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en maak op smaak met zout en peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.