Knolselderij saffraansoep

Een bijzonder, lekker en toch  eenvoudig soepje van Yvette van Boven

Ingrediënten:

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 plukje saffraan
  • 1 scheut droge witte wijn (75ml)
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 gram crème frais
  • evt notenolie

Fruit in een ruime pan de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en saffraan toe en schep af en toe om. Blus af met de wijn, laat even koken en doe dan de bouillon erbij. Laat alles ongeveer 25 minuten zachtjes koken, of tot de knolselderij helemaal gaar is. Pureer de soep met een staafmixer, doe de crème frais erbij en roer deze er door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eventueel kun je er na het opdienen een paar druppeltjes notenolie opdoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.