Brownies met chocolade rozijnen

foto 1

Alweer een lekker recept van Yvette van Boven…

Ingrediënten:

  • 150 gram boter in blokjes
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 200 gram chocolade rozijnen

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een brownie bakblik in.

Smelt de boter en chocolade in de magnetron of au bain marie. Laat het iets afkoelen. Klop de eieren met suiker en vanillesuiker lang, tot het een fijn wit en luchtig schuim is geworden. Schep het chocolademengsel en voorzichtig door. Schep dan de gezeefde bakmeel met wat zout erdoor. Schep als laatste de chocolade rozijnen erdoor. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies in 25 minuten gaar of tot een er in gestoken sateprikker er droog uit komt. Laat de koek afkoelen en strot hem op een plank. Laat de koek dan helemaal afkoelen en snijd hem dan in gelijke blokken. MMMMmmmmmmm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *