Bloemkool soep

Ingrediënten voor 6:

  • 1 bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 3 afgestreken eetlepels bloem
  • 4 dl melk
  • 1 liter
  • 1 dl slagroom
  • klein bosje bieslook
  • 200 gram gerookte zalm
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  • Verdeel de bloemkool in roosjes, was deze en breng ze aan de kook met de melk, bouillonblokjes en het water. Als de bloemkool gaar is, schenk je deze af in een vergiet en vang je het kookvocht op! Doe de bloemkool roosjes met 2 eetlepels kookvocht in de blender en maak hiervan een gladde puree. (met de staafmixer gaat ook)
  • Snipper het sjalotje, pel de teen knoflook en halveer deze. Doe de margarine in een ruime pan en fruit de sjalot en knoflook zachtjes aan. Als ze de sjalot glazig kijkt mag de knoflook er weer uit en voeg je de kerrie toe. Als deze even heeft meegebakken voeg je de bloem toe. Roer dit goed door en laat dit garen, de structuur verandert dan naar een beetje korrelig. Voeg dan beetje bij beetje 750 ml kookvocht toe, blijf ondertussen stevig roeren met een garde. Nu kan de bloemkool puree erbij, dan nog zoveel kookvocht toevoegen tot je de gewenste dikte hebt.
  • Zeef de soep om een mooie gladde structuur te krijgen. Voeg de slagroom toe en verwarm de soep weer, niet meer koken. Maak op smaak met zout en peper en doe de bieslook erbij. Verdeel de zalm over de soepborden en schenk daar over de warme soep. Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.