Mosterdsoep

foto 1

Ingrediënten voor 6:

  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 1 ui
  • 1 liter bouillon
  • 120 gram gerookte spekjes
  • 1 flinke eetlepel zachte grove mosterd
  • 1 eetlepel Dyon mosterd
  • 100 ml slagroom
  • 1 stukje ijsbergsla
  • zwarte peper

Bereidingswijze:

Bak de spekjes uit op een laag vuur, snipper ondertussen de ui fijn. Als de spekjes gebakken zijn, haal je deze uit de pan. Je kunt het spekvet laten zitten of er uit schenken naar smaak. Smelt de boter en fruit de ui hierin. Als de ui helemaal zacht en glazig is doe je de bloem erbij, deze laat je al roerende garen. Als het mengsel witter en droger word, is de bloem gaar. Schenk er wat bouillon bij en roer meteen zodat het een egale massa word, ga zo door tot alle bouillon is opgenomen. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Doe de mosterd, spekjes, slagroom en peper erbij. Naar smaak kun je meer of minder mosterd toevoegen. Snij de ijsbergsla heel fijn, schep de soep in kommen en leg er net voor het serveren wat ijsbergsla op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *