Aardbeienkwarkcake

Voor mijn verjaardag op het internet gezocht naar lekkere, makkelijke taarten met vers fruit. Ze zijn goed in de smaak gevallen, daarom wil ik deze recepten ook met jullie delen. Als eerste deze frisse, zoete, hele natte cake, van de site Brenda kookt.

Ingrediënten:

  • 160 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 175 gram kwark
  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram boter
  • 500 gram aardbeien
  • 125 gram aardbeienjam
  • handje geschaafde amandelen.
  • bakblik van 20/30 cm

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakvorm in. Snijd de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg ze op een velletje keukenpapier.
Smelt de boter op een laag vuur.
Meng met een mixer de eieren met de suiker en vanillesuiker in 5 minuten tot het een romig mengsel.
Zeef de bloem en roer dit samen met de kwark, bakpoeder en gesmolten boter door het romige mengsel. Meng de helft van jam en de helft van de aardbeien door het beslag.
Verdeel het beslag in de bakvorm.Verdeel hierover de overgebleven jam, smeer dit uit. En strooi tot slot de overgebleven aardbeien en geschaafde amandelen over het beslag.
Bak de cake in 30 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *