Aardbeien / rabarber jam

foto

Deze dunnere jam / saus is onder andere lekker in de yoghurt, cake of een stevige boterham. Het is een half uurtje werk, maar dan heb je ook een voorraadje waar je een tijdje mee vooruit kunt.

Ingrediënten:

  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram rabarber (iets meer kopen want dit is het gewicht na schoonmaken!)
  • 1 citroen
  • 1 pak geleisuiker

Bereidingswijze:

  • Zorg voor ongeveer 5 schone jam potjes, eventueel kun je ze koken of rechtstreeks uit de vaatwasser gebruiken.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in vieren. Was de rabarber, snijd de droge uiteinde er af en snijd de stengels in plakjes. Doe alles in een ruime kom en pureer het glad met een staafmixer. Doe de geleisuiker en het sap van de citroen erbij en roer tot er een gladde massa ontstaat. Dit mag in een ruime pan (tijdens het koken komt het omhoog)
  • Breng het fruit al roerende aan de kook, als het echt kookt laat je het 4 minuten doorkoken (of zo lang als de verpakking van jou geleisuiker aangeeft)
  • Schenk alles in een kan waarmee je makkelijk kunt schenken. Pas op want het is echt heel heet! Dan vul je de potjes, draai de deksels er op en zet ze op de kop, (Daarmee sluit je het extra goed af) draai weer terug en laat verder afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.