Witlof spaghetti

foto

Makkelijke, snelle, lekkere  (niet zo slanke…) maaltijd voor een drukke doordeweekse dag

Ingrediënten voor 4:

  • 800 gram witlof
  • 300 gram spaghetti of linguine
  • 150 gram gekookte ham (dikke plak)
  • 125 ml slagroom
  • 100 gram vers geraspte Pecorino kaas (kan ook met Parmezaan)
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper
  • verse bieslook

Bereidingswijze:

Breng in een ruime pan water aan de kook voor de pasta. Maak de witlof schoon, verwijder de harde kern en snijd de witlof in reepjes. Snijd de ham in blokjes en rasp de kaas.

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven, maar wel al dente omdat hij nog wat na gaart in de saus. Verwarm in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de witlof. Als het vocht verdampt is dan voeg je de ham blokjes toe en bak je deze even mee. Zet het vuur dan laag en doe de slagroom erbij, laat dit even pruttelen. Zet dan het vuur uit en voeg de kaas toe, laat deze rustig smelten. Giet de pasta af en laat deze goed uitlekken, voeg deze bij de saus en roer de saus rustig door de pasta. Maak op smaak met zout en peper en strooi er nog wat fijn gesneden bieslook over. Smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *