Stamppot met pastinaak

WP_20160203_001

Eenvoudige lekkere doordeweekse maaltijd, ook goed van te voren te maken en later afbakken in de oven.

Ingrediënten (voor 2)

  • 5 aardappels
  • 2 pastinaken
  • half bakje kleine tomaatjes
  • 1 schaaltje vegetarische balletjes
  • 100 ml melk
  • scheutje olijfolie
  • 2 handen grof geraspte lekkere kaas (ik heb boerinnenkaas gebruikt)
  • zout en peper

Schil de aardappels en pastinaken en snijd deze in grove stukken. Breng ze aan de kook in ruim water, met een snuf zout en de helft van de melk. Verwarm de oven voor op 200 graden. Als de groenten goed gaar zijn afgieten en droog stomen. Stamp het geheel en voeg de melk, olijfolie en geraspte kaas toe.

Vet een ovenschaal in en doe de stamppot hierin. Verdeel de vegetarische balletjes en tomaatjes erover en druk deze er een klein beetje in. Zet de schaal in de oven en bak voor 20-30 minuten. Ondertussen kun je nog een lekkere groen salade maken voor erbij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.