Deze maakt Martien graag.
Ingrediënten voor 4:
- 1 middelgrote spitskool
- 1 prei
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels kerrie
- klein scheutje ketjap
- olie
- aardappels
- scheutje melk
- klein klontje boter
- 400 gram rundergehakt
- zout en peper
- 1 vleestomaat
- 75 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
- aardappels schillen en gaar koken met wat zout. Uitje snipperen en knoflook fijnhakken, deze aan fruiten in een beetje olie. Prei in halve ringetjes snijden en de spitskool in vieren en dan in dunne plakjes snijden. Als de uien zacht zijn de kerrie toevoegen, even bakken en dan de prei en kool toevoegen. Roerbak dit 15 minuten, voeg een scheutje ketjap toe. Verwarm de oven op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie, als de groente klaar zijn mogen deze in de ovenschaal. In dezelfde pan kun je nu het gehakt rul bakken, naar smaak met zout en peper. Als het gehakt gebakken is, mag je dit over de groente verdelen.
- Als de aardappels gaar zijn deze afschudden en fijn stampen. Klontje boter en scheutje melk erbij en dan doorroeren tot een gladde stevige puree. Deze puree verdeel je over het gehakt. Snijd de tomaat in dunne plakjes, leg deze op de puree. Verdeel de geraspte kaas er over en dan mag de schotel 20-30 minuten in de oven (tot bovenkant goud bruin gebakken is.
Gisteren op het menu. Lekker gesmuld!