Pasta aglio olio

foto

Hele basic pasta voor mensen die de pasta minstens zo lekker vinden als de saus.

Ingrediënten voor 2:

  • 200 gram spaghetti of linguine
  • 1 rode peper (gebruik zoveel jij wilt, de ene peper is heter dan de andere)
  • 2 of 3 tenen knoflook
  • 2 flinke eetlepels lekkere olijfolie
  • bosje gladde peterselie
  • kerstomaatjes (is een extra toevoeging, hoeft niet)
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 125 graden. Snijd de tomaatjes kruislings in, druk ze wat open en leg op  bakpapier op een bakblik. Bestrooi met wat zout, en droog ze ongeveer 1 uur  in de oven. Daarna kunnen ze afkoelen en koud gebruikt worden (deze tomaatjes zijn een lekker extraatje bij veel gerechten en salades)

Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Snijd de knoflook in dunne plakjes en fruit deze zachtjes aan. Laat ze zeker niet bruin worden!

Snijd de peper fijn en bak deze even mee. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en peterselie bij de knoflook in de pan en hussel het goed door. Als het droog is wat kookvocht en eventueel nog een beetje olijfolie toevoegen.

Voor als je dit toch wat kaal vinden,  kun je er grote garnalen of een salade bij eten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *