Hete bonen met rijst en ei

foto

Ingrediënten:

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel sambal (meer/minder naar smaak)
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel bruine suiker
  • rijst
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • scheutje olie

Bereidingswijze:

Maak de bonen schoon en kook ze gaar. Snipper ondertussen de ui en knoflook en fruit deze aan met een scheutje olie. Als de uien zacht zijn voeg je de koriander en gember toe en laat dit even meebakken.

Voeg dan de tomatenpuree, sambal, ketjap, suiker, azijn, tomaten en een soeplepel kookvocht van de boontjes toe. Laat dit lekker pruttelen, controleer ondertussen of de bonen al gaar zijn. Als ze bijna gaar zijn kun je ze afgieten en bij de uien/tomaten saus doen.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Als de rijst klaar is maak je de omelet. Kluts de eieren los met wat peper en zout, verwarm in een ruime koekenpan een scheutje olie en schenk het eimengsel hierin. Als het ei volledig gestold is rol je het op en snijd het in plakjes.

Proef de bonen en maak eventueel nog op smaak met sambal, ketjap, suiker of azijn. Schep de rijst op, de bonen en leg de ei rolletjes er boven op. Bestrooi dan eventueel met bieslook en gebakken uitjes of grof gehakte cashewnootjes. De boontjes zijn behalve met ei ook lekker met goed uitgebakken speklapjes of een stukje kip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.